Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017


Συμμετέχουν ενεργά και οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί!

Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και άλλων κοινωνικών φορέων. Η Γενική Απεργία θα γίνει ενόψει «των άδικων και σκληρών μέτρων» που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η Κυβέρνηση. Ωστόσο σε περίπτωση που η Κυβέρνηση φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της Απεργίας θα επανακαθοριστεί όπως αποφασίστηκε.
Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και καλεί όλους τους συναδέλφους στη Συγκέντρωση της 17/5.
Σκληρό και βάρβαρο το νέο πακέτο μέτρων σε συντάξεις, επιδόματα και εργασιακές σχέσεις αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της έπειτα από την τελική συμφωνία Κυβέρνησης και δανειστών.
Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ που έγινε την Τρίτη 2 Μαϊου 2017, επικυρώθηκε η συμφωνία της Συνομοσπονδίας με την ΑΔΕΔΥ και τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς για την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 17 Μαΐου, ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης που θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.
Η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωση της επιτίθεται στη Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και επισημαίνει σχετικά με τη νέα συμφωνία ότι εμπεριέχει την πρωτοτυπία ότι ενώ ουσιαστικά πρόκειται για το 4ο Μνημόνιο τα νέα μέτρα δεν θα ακολουθούνται από νέα χρηματοδότηση.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μαζί με όλους τους συνταξιούχους και την Α.Γ.Σ.Σ.Ε., ώρα 10:30 στην πλατεία Κοραή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου