Ο νέος μας ιστότοποσ

Το κάναμε όταν το παλιό Blog έπαψε να υποστηρίζεται από το e-mail που το είχαμε "κουμπώσει" πάνω του. Από ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και το παλιό...

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Τι έγινε στη συγκέντρωση Συνταξιούχων στο ΣτΕ


Από την τελευταία κινητοποίηση μας μπροστά στο Συμβούλιο της Επικρατείας...

Συναδέλφισσες – οι
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και συμμετείχατε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) όπου θα συζητιόνταν η ακύρωση του Νόμου 4387/2016 (γνωστός και ως νόμος Κατρούγκαλου) που έχει να κάνει με τον επανυπολογισμό – αναπροσαρμογή κύριων και επικουρικών Συντάξεων καθώς και την περικοπή  άνω των 1.300 ευρώ αθροίσματος μικτών, κύριων και επικουρικών Συντάξεων.
Είναι πρωτοφανές για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας να αλλάζουν οι αρχικές αποφάσεις συντάξεων! Μόνο ο κ. Κατρούγκαλος μπορούσε να το σκεφτεί… Αναπροσαρμογή που ήδη γίνεται στις επικουρικές, όπου οι μειώσεις  φτάνουν στο ύψος του 50%.
Ελπίζουμε ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και θα στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τον Νόμο 4387/2016.
Η πίεση των συνταξιούχων δεν επέτρεψε στο Συμβούλιο της Επικρατείας να προχωρήσει σε νέα αναβολή και αποφάσισε να συζητηθεί ο Νόμος. Η απόφαση αναμένεται στην αρχή του νέου έτους. Προσβλέπουμε στην ακύρωση του Νόμου και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Συναδέλφισσες – οι
Μετά τη συγκέντρωση στο ΣτΕ όλοι οι συνταξιούχοι πραγματοποιήσαμε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών που πραγματοποίησαν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχε και ο Γραμματέας  της Ομοσπονδίας μας  επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο τον οποίο και ενημερώσαμε ότι το ΣτΕ συζητάει τον Νόμος 4387/2016 και υποσχέθηκε ότι την απόφαση αυτού θα την εφαρμόσει.
Μας ενημέρωσε ακόμα ότι το υπουργείο, θα δώσει τη διαφορά που προκύπτει με τις εισφορές υγείας από την εφαρμογή του Νόμου από το 2012-2016. Επίσης για τη σύνταξη χηρείας μας είπε πως σύντομα θα υπάρξουν αλλαγές προς το βέλτιστο και θα αρχίσουν να βγαίνουν οι κύριες συντάξεις.
Μαζί με τον εκπρόσωπο του ΟΤΕ συζητήσαμε το θέμα της ασφαλιστικής ικανότητας με τον υπεύθυνο του Υπουργείου και πιστεύουμε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο ζήτημα..

Συναδέλφισσες – οι
Σας θέλουμε δίπλα μας, διότι, όπως είπαμε και άλλες φορές, μόνο όταν σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ και αισθανθούν τη δύναμη μας, θα δώσουν λύσεις. Δεν πάει άλλο πρέπει να δοθεί τέλος στην λιτότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου